Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lajme

ÇFAR NDODH ME PAISJET E VJEDHURA NGA APPLE ?!

Ndërsa lufta kundër virusit Corona vazhdon axhenda kryesore e ditëve të fundit kanë qenë protestat në SH.B.A. Fatkeqësisht protestat anti-raciste që filluan pas vrasjes së George Floyd dhe u përhapën në shumë provinca janë shndërruar në mundësi për njerëz me qëllim të keq. Kohët e fundit ju kemi njoftuar se dyqanet e Apple ishin plaçkitur. Po çfarë ndodh me iphonin e vjedhur?

Ekziston një masë e thjeshtë por e fuqishme për të kyçur këto pajisje nëse artikulli promovues në një dyqan Apple është vjedhur.

Pas ngjarjeve të vjedhura që kemi parë javën e kaluar, Apple kishte dërguar njoftime në këto pajisje, në njoftimin e dërguar thuhet se pajisja është e kyçur dhe ndjekur nga autoritetet.

Siç mund ta imagjinoni, procesi i kontrollit fillon me numrin IMEI. Meqenëse numrat IMEI të iPhone në dyqan janë në të dhënat e gjigantit teknologjik, produkti i vjedhur mund të zbulohet menjëherë. Pastaj jepet një udhëzim për të mbyllur plotësisht pajisjen dhe të bëhet e papërdorshme. Kur përdoruesi ndizet pajisjen dhe e lidh atë me ndonjë rrjet, bëhet i papërdorshëm drejtpërdrejt.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *