Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aplikacion

Lëshohet përditsimi i shumë pritur nga Windows 10

Microsoft i cili përditësimet në windows 10 i lëshon zakonisht 2 herë në vit ku tashmë ka lëshuar përditësimin më të ri në muajin maj 2020. Përkundër pritjeve përditësimi i majit 2020 nuk ofron karakteristika plotësisht të reja ai sjell disa veçori dhe ndryshime në përbërësit e sistemit operativ.

Përditësimi përfshin versionin 2 të Nënsistemit Windows për Linux ( WSL 2 ) dhe një kernel të krijuar posaçërisht për Linux. Kjo do të përmirësojë shumë performancën e nënsistemit Linux në Windows, microsoft premton të përditësoj këtë kernel përmes Windows Update, WSL 2 nuk përfshin mbështetje të aplikacionit Linux GUI dhe përshpejtimin e GPU, Microsoft ka njoftuar se do t’i ofrojë këto karakteristika në përditësimin e ardhshëm.

Përditësimi tjetër më i madh vjenë në Cortana e cila është Hequr nga Taskbar, dhe është shtuar mundësia që ju përmes zërit të shkruani një email ose të bënë kalkulime në aplikacion e kalkulatorit, si dhe janë shtuar disa mundësi të reja rreth rregullimt të desktopit.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *