Patentë interesante për kufje pa tel nga Microsoft

Microsoft i cili ka marrë pjesë në garën e kufjeve pa tel me Surface Earbuds, tashmë ka filluar të punojë për gjeneratën e ardhshme. Edhe pse ende nuk ka shumë informacione në këtë drejtim patenta interesante që kompania ka marrë mund të krijojë mundësi të reja për kufje pa tel.

Kompania, e cila mori kritika në drejtim të projektimit të Surface Earbuds, duket se ofron një përvojë të mirë për sa i përket përdorimit. Microsoft, i cili dëshiron të rrisë përvojën dhe sigurinë e përdoruesit doli me një patentë për mbrojtjen e gjurmëve të gishtërinjve. Edhe pse kjo teknologji e mbrojtjes ndonjëherë kritikohet dhe nuk është mjaft e dobishme, ajo tashmë është një nga mbrojtjet më të mira personale. Microsoft, nga ana tjetër, përgatit një sensor të gjurmëve të gishtërinjve të frymëzuar nga funksione të tilla si ndezja ose fikja e muzikës, duke prekur kufjet pa tel.

Sipas patentës përdoruesi do të jetë në gjendje të përdorë mbrojtjen e gjurmëve të gishtërinjve për të hapur kufjet. Ndërsa mund të duket e thjeshtë, aktualisht nuk ka mbrojtje efektive të vjedhjeve për kufjet pa tel. Përsëri falë kësaj mbrojtje është planifikuar të hapni smartphone në kufje ose të hapni llogarinë tuaj të Microsoft në këtë mënyrë, detajet e patentës nuk janë zbuluar sidoqoftë kjo mund të hapë rrugën për kompanitë e tjera që të sjellin mbrojtje të ngjashme.

Pra çfarë mendoni a është vërtet e domosdoshme mbrojtja e gjurmëve të gishtave për kufjet pa tel ?

MË SHUMË
Samsung nis të prodhoj për Iphone 12 !